vrijdag 7 september 2007

Bosz: "Smolarek onhaalbaar voor Feyenoord

Technisch directeur Peter Bosz liet weten dat de Pool Ebi Smolarek onhaalbaar was voor Feyenoord. De Pool wilde volgens Bosz zelf wel graag komen, maar Dortmund wilde hem in eerste instantie niet kwijt. Toen het Spaanse Santander kwam was Feyenoord al te laat."Smolarek wilde zelf graag komen, maar we kregen van Borussia Dortmund nul op het rekest. Ze wilden hem absoluut niet kwijt. Racing Santander kwam kennelijk met een dermate hoog bod dat Borussia toch overstag ging. Wij hebben dat nooit tegengehouden zoals wel eens geschreven is. Wél hebben we een percentage van de transfersom ontvangen", aldus Peter Bosz. Uiteindelijk werd het dus Chun-Soo Lee, die Feyenoord aantrok.

Van Marwijk: "Lee kan naast Makaay spelen"

Bert van Marwijk liet weten dat de Koreaanse aanwinst Chun-Soo Lee bij Feyenoord makkelijk naast spits Roy Makaay kan spelen. Chun-Soo Lee zal zich over twee weken aansluiten bij de selectie van Feyenoord.''Lee is een ‘vaste’ speler, die dicht bij Makaay kan spelen'', wist Bert van Marwijk te melden. ''Hij heeft een steekpass in huis en kan zelf een actie maken. Zo’n type zochten we. Hij oogt bovendien als een jongen met bravoure. Ik hoop dat hij dezelfde ontwikkeling doormaakt als Shinji Ono. Toen hij binnenkwam, maakte Paul Bosvelt een karatetrap. Ono vond dat prachtig. Toen zag je al dat hij uit het goede hout gesneden is'', aldus van Marwijk.

donderdag 6 september 2007

Feyenoord hield Hadouir en Bouaouzan achter de hand

Feyenoord had twee vervangende opties klaarstaan, mocht de transfer van Chun-Soo Lee niet doorgaan. Voetbal International meldt dat de Rotterdammers bij het afketsen van de overgang Anouar Hadouir of Rachid Bouaouzan hadden gepresenteerd als linksbuiten.Bouaouzan had al aangegeven dat hij voor zijn overgang naar Wigan Athletic al medisch was gekeurd bij Feyenoord. De snelle aanvaller kon dus op elk moment worden vastgelegd. Nadat Feyenoord er niet in slaagde Luque binnen te halen, ging de Stadionclub vol voor de Zuid-Korean Lee.

woensdag 5 september 2007

Bruins raakt geblesseerd bij training Jong Oranje

Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan heeft Luigi Bruins ook zien afvallen. De Feyenoorder haakte geblesseerd af.Bruins ging op de training door een enkel. De blessure, waarvan de ernst nog niet duidelijk is, staat een optreden vrijdag tegen Jong Noorwegen in de weg. De Haan heeft Leroy George (FC Utrecht) als vervanger opgeroepen voor de weggevallen Feyenoorder. Dinsdag moest Roy Beerens zich al afmelden bij De Haan. De aanvaller van SC Heerenveen had nog te veel last van een liesblessure en werd vervangen door Ajacied John Goossens.

Bouaouzan was al gekeurd bij Feyenoord

Rachid Bouaouzan Feyenoord Rachid Bouaouzan speelde bijna dit jaar voor Feyenoord. De 23-jarige aanvaller had de medische keuring al achter de rug bij Feyenoord, maar tekende uiteindelijk bij Wigan Athletic.
'Wigan had een wedstrijd van me gezien en ze waren gelijk onder de indruk van mij. Bolten Wanderes, FC Utrecht en Feyenoord hadden ook interesse. Bij Feyenoord had ik zelfs al een medische keuring ondergaan, maar daarna hoorden we niets meer van hun kant. Daarna besloot ik voor een andere club te kiezen en Wigan stond bovenaan. Denny Landzaat en Mario Melchiot waren erg positief over de club en dat maakt het al snel wat makkelijker', aldus Rachid Bouaouzan in de The Wigan Evening Post.
Bouaouzan speelde in totaal vijf seizoenen bij Sparta en speelde 63 keer in het shirt van Sparta en scoorde daarin 4 maal.

dinsdag 4 september 2007

Chun-Soo Lee waarschijnlijk pas over twee weken in Rotterdam

Chun-Soo Lee, Feyenoords laatste aanwinst, is de komende twee weken waarschijnlijk nog niet in staat om naar Nederland af te reizen. De 26-jarige Zuid-Koreaan is formeel gezien dienstplichtig militair en heeft daarom speciale toestemming nodig om naar het buitenland te reizen. De afhandeling van die formaliteiten kost waarschijnlijk een week. Daarnaast is Lee nog in afwachting van een machtiging voorlopig verblijf en een tewerkstellingsvergunning.

maandag 3 september 2007

Van Marwijk: We speelden veel te nonchalant

Feyenoord Willem 2 Van Marwijk Bert van Marwijk zag zich zaterdagavond anderhalf uur bevestigd in wat hij kort na zijn indiensttreding al had uitgesproken. De grootste vijand van zijn elftal is het zelf, zei de trainer. Daarmee doelde hij op de nonchalance die in de ploeg sloop en tot het eindsignaal voortduurde. ‘Omdat we goed kunnen voetballen en het weten, sluipt er gemakzucht in. Dat is er de hele wedstrijd in gebleven. We waren veel te nonchalant. Mij heeft dat niet verbaasd, ik voelde het er in de wedstrijden tegen FC Utrecht en NAC al insluipen in bepaalde fases.’
De trainer maakte na het duel geen compliment aan zijn elftal maar wel aan dat van de tegenstander. De Tilburgers zagen zich op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt geconfronteerd met het vertrek van Hadouir en El Hamdaoui. ‘Waarschijnlijk hun beste spelers’, zei Van Marwijk, ‘en toch probeert Willem II hier te voetballen. Een goede spelopvatting, ik vind dat positief.’ Positief is ook de komst van Chun-Soo Lee, gaf Van Marwijk te kennen. De Zuid-Koreaan, vrijdagavond laat nog werd aangetrokken, wordt deze week in Rotterdam-Zuid verwacht. ‘Hij heeft oog voor zijn medespelers, heeft een pass in zijn benen en is tweebenig. Hij is een vaste speler en ik verwacht wel dat hij ons verder helpt.’ Dat Nuri Sahin na een uur al naar de kant werd gehaald, had niets met zijn vertoonde spel te maken. De Turkse middenvelder kampte de gehele week al met griep. Ook Theo Lucius had wat last. Hij haalde wel het eindsignaal, al ging het niet van harte. ‘Hij zat er compleet doorheen’, aldus Van Marwijk.

zondag 2 september 2007

Feyenoord haalt Chun-Soo Lee binnen

Feyenoord Chun-Soo Lee
Ondanks dat Chun-Soo Lee niet in staat was om naar Rotterdam te komen, is Feyenoord er toch in geslaagd de Zuid-Koreaanse international voor vier jaar vast te leggen. Lee onderging in Seoul de noodzakelijke medische keuring en zal later naar Nederland komen om de laatste formaliteiten af ronden.

Lee kwam in beeld bij Feyenoord nadat de Rotterdammers de slag om Albert Luque hadden verloren van Ajax, zo legt de Rotterdamse club uit op haar website. In eerste instantie wilde Feyenoord de Zuid-Koreaanse aanvaller voor een jaar huren, maar Lee wenste alleen verkocht te worden door zijn club Ulsan Hyundai.

'We volgden hem al langer', vertelt technisch directeur Peter Bosz. 'We hebben ook met Pim Verbeek en Dick Advocaat, die allebei bondscoach zijn geweest bij Zuid-Korea, gepraat. Ze waren zeer positief. Daarnaast gaven ze ook een positieve mening over Chun-Soo als mens en professional.'