donderdag 13 september 2007

Bekervoetbal belangrijk voor Feyenoord

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk hoopt via het bekeravontuur Europees voetbal te halen met Feyenoord. Feyenoord moet in de beker op woensdag 26 september aantreden in eigen stadion tegen FC Utrecht.''Bekervoetbal wordt in Nederland soms ondergewaardeerd, maar voor ons is dit een enorm belangrijke wedstrijd’, laat Feyenoord-trainer Bert van Marwijk optekenen. ‘Het is de kortste weg naar Europees voetbal én naar een prijs. Wij hopen dan ook met zijn allen op een zeer goed gevulde Kuip en een echte cupsfeer'', aldus van Marwijk.

Feyenoord heeft ook plannen voor eigen TV-rechten verkoop

Na Ajax en AZ wil nu ook Feyenoord zich los weken bij de Eredivisie CV om de eigen TV-rechten te verkopen. Feyenoord zou eerst intern orde op zaken willen stellen qua organisatie alvorens nieuwe stappen te zetten. De club zou echter al ambitieuze plannen op dit gebied hebben die verder gaan dan de plannen van Ajax en AZ. Doel is uiteindelijk om meer geld uit de tv-rechten te verkrijgen. Nu verdienen de kleine clubs met een kleine aanhang ook nog relatief veel aan TV-rechten met als doel de competitie op sterkte te houden. De topclubs willen echter een veel groter deel uit de inkomsten pot.

woensdag 12 september 2007

Feyenoord kan binnenkort toetreden tot G-14

Als het aan voorzitter Thomas Kurth ligt, wordt Feyenoord binnenkort lid van de G-14. De G-14 is een club met de achttien machtigste voetbalclubs van Europa. "We zijn nu met achttien en dat is eigenlijk niet representatief genoeg", vertelt Kurth in een interview met Associated Press."Het is de bedoeling om naar 45 clubs te gaan uit twintig landen. Op die manier willen we ook een betere verstandhouding tot stand brengen met de UEFA en de FIFA." Nederland heeft momenteel twee teams die bij de G-14 zitten. Te weten Ajax en PSV, mocht Feyenoord aansluiten tot het gezelschap, dan heeft Nederland drie van de beste 45 clubs uit Europa.De huidige G-14 bestaat uit de volgende achttien clubs: Olympique Lyon, Juventus, FC Porto, Bayern München, FC Barcelona, Arsenal, AC Milan, Borussia Dortmund, Internazionale, Liverpool, Manchester United, Olympique Marseille, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayer Leverkusen, Valencia, Ajax en PSV.

Bruins sluit weer aan bij de groep

Vandaag, heeft Luigi Bruins zich weer bij de training laten zien. De middenvelder die overkomt van Excelsior was enkele dagen uitgeschakeld, nadat hij met een training van Jong Oranje helaas zijn enkel verzwikte. Door deze blessure miste hij het duel tegen Jong Noorwegen (0-1) en konden we niet van hem genieten. Inmiddels is Bruins helemaal hersteld en kan hij gewoon weer tegen Roda JC spelen. Voor Serginho Greene komt het treffen met Roda JC sowieso te vroeg. De verdediger traint na zijn zware knieblessure wel weer bijna volledig met de groep mee, maar is nog niet wedstrijdfit.

zondag 9 september 2007

Van Bronckhorst: "Veel lekkerder werken bij Feyenoord"

Van Bronckhorst Feyenoord Giovanni van Bronckhorst vind de hectiek bij Feyenoord in en rondom de club veel minder dan bij FC Barcelona. Zo zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Ik zie een stuk minder vliegvelden en hotels hier in Rotterdam", aldus Van Bronckhorst.

''In Barcelona was het toen je aan het trainen was schreeuwen geblazen omdat er elke keer een vliegtuig over je heen vloog. Hier in Rotterdam is het veel rustiger werken dat geeft een lekker gevoel'', aldus Van Bronckhorst.

Bron: AD