vrijdag 19 oktober 2007

Feyenoord heeft keepersprobleem: Lodewijks keert (even) terug

Omdat Feyenoord-trainer Bert van Marwijk kampt met een tekort aan keepers, zit Patrick Lodewijks (foto, links) zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior waarschijnlijk op de bank. De huidige keeperstrainer van de Rotterdammers (40), moet trainer Van Marwijk helpen bij het oplossen van zijn keepersprobleem. Vaste reservedoelman Sherif Ekramy kampt met een schouderblessure, terwijl derde doelman Erwin Mulder met Oranje onder 19 in Georgië verblijft. Eerste keeper Henk Timmer is wel fit voor de Rotterdamse derby.

Lodewijks beëindigde afgelopen seizoen zijn loopbaan bij Feyenoord. Hij kwam in 2002 over van PSV, waar hij zijn carrière begon. Daartussen verdedigde hij negen seizoenen het doel van FC Groningen. (HM)

Michael Mols drie wedstrijden geschorst

Feyenoord kan voorlopig niet beschikken over Michael Mols. De aanvaller heeft een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, aan zijn broek gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tussen Jong Feyenoord tegen Jong AZ. Mols maakte in dat duel een slaande beweging naar AZ'er Milano Koenders.
Hoewel Mols zijn rode kaart in een duel van Jong Feyenoord ontving, betekent de uitspraak dat hij ook geschorst is voor wedstrijden van de hoofdmacht. Zolang hij de schorsing niet helemaal uitgezeten heeft, mag hij immers voor ook niet in actie komen voor Feyenoord 1. Gezien het huidige programma van Jong Feyenoord zou Mols hierdoor de duels met Excelsior, FC Twente en De Graafschap moeten missen.