vrijdag 12 oktober 2007

Feyenoord maakt gebaar naar geblesseerde Vincken

Tim Vincken heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. De rechtsbuiten tekende bij tot de zomer van 2010. Zijn contract liep medio 2009 af.

Technisch manager Peter Bosz van Feyenoord laat op de website van Feyenoord weten dat de contractverlenging als een blijk van vertrouwen in de kwaliteiten van de momenteel geblesseerde Vincken moet worden gezien.

Bosz: 'Tim gaat op dit moment door een moeilijke periode heen. Als oud-voetballer weet ik hoe het is om terug te komen van een blessure en direct weer geblesseerd te raken. Mentaal is dat verschrikkelijk zwaar. Als je door de blessures heen kijkt, zie je dat Tim een groot talent is die op dit niveau uit de voeten kan. Dat vertrouwen wilden wij laten blijken. Wij geloven in zijn talent.'

Het nieuws kwam op een prettig moment, gaf ook Vincken te kennen. 'Dit voelt als een steun in de rug. Het gaat al een stuk beter met me dan op het moment dat ik geblesseerd raakte. Ik heb de knop omgezet en concentreer me op mijn revalidatie. Dat ik juist op dit moment mijn contract verleng, geeft me een prettig gevoel. Het is fijn het vertrouwen van de club te voelen.'

woensdag 10 oktober 2007

Feyenoord wil zich in de winterstop versterken

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk hoopt er in de winterstop minstens één directe versterking bij te krijgen. Daarbij heeft hij de steun van technisch manager Peter Bosz, met wie hij wekelijks contact heeft. “We concentreren ons in elke linie op een speler en gaan in de winterstop kijken wat er mogelijk is,” aldus Van Marwijk.
Zijn club richt zich alleen op spelers die de potentie hebben om de huidige basisspelers uit het elftal te verdrijven. “Breedteaankopen zullen we niet doen, want daarvoor hebben momenteel de centen niet,” zegt Bosz, die in huren geen optie ziet. “We kijken alleen naar spelers die we voor de langere termijn kunnen vastleggen.”

Feyenoord en AZ willen toptalent Jovetic

Stevan Jovetic staat in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord als AZ, zo meldt De Telegraaf. Het supertalent uit Montenegro kan naast de interesse van de twee Nederlandse clubs ook rekenen op diverse interesse van Europese topclubs.
Jovetic is ondanks zijn 17-jarige leeftijd al bezig is aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van Partizan Belgrado. De aanvaller speelde tot nog toe 54 competitieduels voor Partizan, waarin hij 18 keer scoorde. Daarnaast is Jovetic ook actief voor het nationale elftal van Montenegro, waar hij twee interlands voor speelde.
Vermoedelijk zal Jovetic komende winterstop vertrekken bij Partizan. De speler zal volgende maand zijn achttiende verjaardag vieren en mag pas dan vertrekken naar een Europees land.

dinsdag 9 oktober 2007

De Cler baalt van voorselecties Van Basten

In Sportweek geeft Feyenoorder Tim de Cler zijn reactie op het feit dat hij sinds hij van AZ naar Feyenoord is gekomen, niet meer in de definitieve selecties van bondscoach Van Basten voorkomt. "Misschien moeten ze die voorselectie maar afschaffen. Op deze manier heeft die voor mij natuurlijk niet veel nut", aldus de verdediger.
Feyenoord Netwerk
De Cler geeft aan dat hij niet goed kan verklaren waarom hij plotseling is afgevallen. De verdediger van Feyenoord: "Volgens mij heb ik nu wél een heel goede periode. Het is dan ook balen dat ik er niet bij ben". [reageer